Актуелно
ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (април 2018)


 

 СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

НА КОМШИЈАТА КРАВАТА...?..............10

 

Александар Поповски

УМЕТНОСТ Е ДА ЖИВЕЕМЕ СО ОВА СЕГА И СО ОНА НАПРЕД...............12

 

Гордан Георгиев

ДВЕ МАКЕДОНИИ.....................20

 

Горан Петревски

НЕПРИЈАТНА ФИСКАЛНА АРИТМЕТИКА – КАКО ПЛУСОТ МОЖЕ ДА СТАНЕ МИНУС...............26

 

Катерина Тошевска Трпчевска

ПОТКОПУВАЊЕ НА МУЛТИЛАТЕРАЛНИОТ ТРГОВСКИ СИСТЕМ..............32

 

Игор Давков

ТРГОВСКА ВОЈНА ВО НАЈАВА..............38

 

 

Мирче Јовановски

И МАЛИТЕ ЗЕМЈИ МОЖАТ ДА РАЗВИВААТ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ...............40

 

 

Штефан Петер

ЗНАЧЕЊЕТО НА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ КАКО ЦЕЛИНА...............48

 

Илија Ќироски

ПОВРЗУВАЊЕ И СТИМУЛАЦИИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ НА АВТОКОМПАНИИТЕ...............49


Киро Чадиковски

ВО РАБОТЕЊЕТО СО ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ ИНОВАЦИИТЕ СЕ СЕКОЈДНЕВНИ..............54

 


Катерина Бошевска

ПРЕКУ ПРОЦЕС НА ОДЛУЧУВАЊЕ ЗАСНОВАН НА ПОДАТОЦИ ДО ЗГОЛЕМЕНА ПРОФИТАБИЛНОСТ..............60Павле Гацов

ТРАНСПАРЕНТНОСТ ПРИ ТРОШЕЊЕТО НА ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ..............64

 

Карстен Бек

ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ЌЕ ПРОМЕНИ СÈ..............66

 

  

Мирослав Саздовски

НА ИСТОКОТ НИШТО НОВО...............74 

 


Љупчо Поповски

ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕ ТРАМП ЗА ИСТОРИЈАТА НА СЕВЕРНА КОРЕЈА?...............78

 

Емануел Рембер 

ДНЕВНИК:  МАГЛА ВО ПЕЛАГОНИЈА...............83

 

  

Дарко Булдиоски

ЗОШТО ТРЕБА ДА АНГАЖИРАТЕ КОНСУЛТАНТ ЗА ВАШИОТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ?.................84

 

 

Мирослав Саздовски

ЗА ТРЕНДОВИТЕ
– ТРЕТ ПАТ...............87

 


Лидија Георгиева

ДИЗАЈН НА ЗВУКОТ...............96

 

 

Ѓорѓи Јаневски

ТРИ БИЛБОРДИ, ВТОР ПАТ..............100

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ...

ПРЕПОРАЧАНО

Back to Top