Финансии / Банкарство

ВО ПРОДАЖБА НОВИОТ БРОЈ (ноември 2017)

 

 

 


СОДРЖИНА

Зоран Јовановски

ПАТОКАЗИ КОН ЗАЕДНИШТВО..............12

 

Пјер Гурџијан

ЛИДЕРСТВОТО И ПРОМЕНАТА ОДАТ РАКА ПОД РАКА..............14

 

Владимир Филиповски

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА 2017...............20

 

Александар Стојков

ПЕНЗИОНЕРСКИ ГЛАВОБОЛКИ..............24

 

 

Мирче Јовановски

САМИТ 100: ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ...............28

 

 

Горан Петревски

УТЕШЕНИЕ ГРЕШНИМ...............36

 
 

Ѓорѓе Војновиќ

СО ОСИГУРУВАЊЕ НА СВОИТЕ ПОБАРУВАЊА КОМПАНИИТЕ ЌЕ БИДАТ ЗАШТИТЕНИ, ЌЕ ГО СТАБИЛИЗИРААТ СВОЕТО ФИНАНСИСКО РАБОТЕЊЕ И ЌЕ ЈА ПОДОБРАТ КОНКУРЕНТНОСТА..................40

Игор Дaвков

КАКО ПОНАТАМУ?...............44

 

Тереза Серафимова

ВРАБОТЕНИТЕ САКААТ ДА ДОАЃААТ НА РАБОТА?...............48

 
 

Хеимо Хамер

ДИГИТАЛНИТЕ БИЗНИСИ ЌЕ ГИ НАДВЛАДЕАТ ПОСТОЕЧКИТЕ БИЗНИС МОДЕЛИ...............52

 

Јован Пехчевски 

ПОДГОТОВКА ЗА СЛЕДНАТА ЕРА НА ПАРТНЕРСТВО ЧОВЕК – МАШИНА...............56 

 

Никола Главинче

ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ВО ВРСКА СО ОСИГУРУВАЊЕТО НА ЖИВОТ...............60

 

Дејан Јанчевски

ЈОЗМА (YOZMA): ИЗРАЕЛСКИ ПРОЕКТ ЗА ПОВОЛЕН МАКРОЕКОНОМСКИ АМБИЕНТ...............64

 

 

Мирослав Саздовски

ШИ ЏИНПИН - ЛИДЕРОТ СО АМБИЦИЈА ДА ЈА НАПРАВИ КИНА ПОВТОРНО ГОЛЕМА...............68

 

Љупчо Поповски

ВЕСНИЦИТЕ СЕ ВРАЌААТ...............74

 

Мирослав Саздовски

ЉУБЉАНА ПОВТОРНО ДОМАЌИН НА ЗЛАТНИТЕ ТАПАНИ НА НОВА ЕВРОПА..............80

 

Дарко Булдиоски

НAJДOБРО Е КОГА ДРУГИ ЗБОРУВААТ ЗА ТВОЈОТ БРЕНД..............84

 

Лидија Георгиева

СЕПТЕМВРИ ВО ПАРИЗ – МОДНА НЕДЕЛА И НЕДЕЛА НА ДИЗАЈН...............92

 

Ивана Тасев

ХРАБРИТЕ И НЕЗАВИСНИ ЖЕНИ ГИ ЗАСЕНУВААТ ПРИНЦЕЗИТЕ...............98 

 

Ѓорѓи Јаневски

ВОЗАЧ (BABY DRIVER)..............102

 

 

ЗАЕДНО СО ПРЕОСТАНАТИТЕ СОДРЖИНИ - НА ВКУПНО 120 СТРАНИЦИ!

ПРЕПОРАЧАНО