Вести

НОВО ПАРТНЕРСТВО: Халк Банка АД Скопје и Триглав Осигурување Живот АД Скопје со заедничка соработка во животното осигурување

Халк Банка АД Скопје и Триглав Осигурување Живот АД Скопје потпишаа Договор за соработка во делот на животно осигурување. Овој партнерски Договор има за цел да ја зголеми понудата на банко осигурување на македонскиот осигурителен пазар преку зголемување на премијата за животно осигурување но и обезбедување на комплетна услуга на сите кредитокорисници на Банката.

Во доменот на неживотното осигурување Банката и понатаму ќе ги нуди производите на Халк Осигурување АД, а со оваа нова соработка секој клиент на Банката ќе може на брз и едноставен начин и со врвно понудена услуга и услови, да дојде до полиса за осигурување согласно своите потреби и можности.

Халк Банка АД Скопје оваа година го слави својот јубилеј – 10 години на македонскиот пазар. Благодарение на начинот на работа и раст во сите сегменти на банкарското работење Банката стана една од четирите најголеми банки во земјава, во категоријата системски значајни банки а со тоа и најбрзо растечката банка во Северна Македонија.

Триглав Осигурување – Живот АД Скопје на македонскиот осигурителен пазар работи три години а изминатата ја одбележа со најголем раст на премијата за животно осигурување на пазарот но и со нов препознатлив пристап со кој на клиентите им понуди нови и прилагодени производи со сеопфатни покритија но и уникатно корисничко искуство типично за една од водечките Групации во Југоисточна Европа.

ПРЕПОРАЧАНО