Финансии / Банкарство

Серија едукативни настани за корисностите на домашните компании од гарантната шема

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје, во соработка со најголемите комори во државата, започнува со серија едукативни настани за портфолио и индивидуални гаранции од Гарантниот фонд. Целта на настаните е запознавање со корисностите на домашните микро, мали и средни трговски друштва и големите извозни компании од гарантната шема.

Едукативните настани ќе се реализираат во периодот од 18ти до 30ти ноември 2021 година, а членките на коморите ќе можат истите да ги проследат преку организирани он-лајн линкови за кои може да се информираат во матичните комори. Распоредот на едукативните настани е следен:

18 ноември 20201 година – Стопанска комора на Северна Македонија

23 ноември 2021 година – Сојуз на стопански комори на Македонија

25 ноември 2021 година – МАСИТ

30 ноември 2021 година – Комора на Северозападна Македонија

ПРЕПОРАЧАНО