Финансии / Банкарство

НБ: Во декември 2021 продолжи трендот на намалување на каматните стапки

Трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити продолжи и во декември 2021 година. Таа се сведе на ниво од 4,37%.

Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,74%.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапнo тука.

ПРЕПОРАЧАНО