Вести

Обука за Дигитален Маркетинг - М6 Едукативен центар

29.03.2022г

Станете social media guru и врвен дигитален маркетер со новaта посебно дизајнирана обука на М6 Едукативниот Центар. Од теорија до практична примена, ние ви овозможуваме едноставен, но сигурен влез во светот на дигиталниот маркетинг.

Во модулот за Дигитален Маркетинг на М6 е дефиниран на начин на кој посетителите имаат ДИРЕКТЕН контакт со потенцијалните работодавачи на кои им се потребни кадри кои ги поседуваат соодветните вештини. Учесниците на обуката ќе имаат можност да развиваат стратегии и да применуваат тактики за реализација на кампањи  за реални компании од државата и регионот.

Обуката ќе биде предводена од експерти во полето, чии што компании имаат работено на успешни кампањи за моќни клиенти како: The Coca-Cola Company, А1 Македонија, Heineken, Скопско, Pandorа, L’Oreal, Тиквеш, USAID,Porche Macedonia, Алкалоид, Halkbank и слично.

Програма

 • - Дигитален маркетинг vs Традиционален маркетинг, Маркетинг стратегија, Цели
 • - Истражување на пазарот, Анализа на конкуренција, Искуствена мапа на потрошувачот (Customer Journey)
 • - Вовед во Digital Marketing Automation, AI и Agile Marketing и нови медиуми
 • - Основи на брендирање
 • - Интегрирана Маркетинг Комуникација и Omnichannel marketing
 • - Основи на буџетирање и мерење на ефикасност на дигитални кампањи, Crowdfunding Генерирање на лидови и контент (content) маркетинг, Storytelling, Copywriting
 • - Иновативни и креативни начини на дигитална комуникација,  Crowdsourcing
 • - Развој на вебсајт и дизајн (Word Press) SEO и зголемување на сообраќај на сајт
 • - Инсталација и подесување на Google Analytics и GTM
 • - Email маркетинг Видео маркетинг
 • - Маркетинг на Социјални медиуми (Instagram, Facebook, Twitter, Tik Tok, Pinterest и Quora) Linkedin маркетинг
 • - Мобилен маркетинг Google рекламирање Реклами на ФБ
 • - Кампањи за имплементација на стратегии и тактики и начин на работа за стартап, компании и маректинг агенции

Што ќе добиете?

 • - Можност за работа на реални случаи од пракса
 • - Вмрежување со М6 соработници и можност за вработување
 • - Сертификат за завршен тренинг

За кого е наменета обуката?

 • - Млади претприемачи кои не знаат каде да започнат со својата стратегија
 • - Сопственици на веб страни кои имаат проблеми со продажба и веб сообраќај
 • - Секој што сака да започне високо платена независна кариера

Предавачи

Ангажирани се експерти од пракса и врвни професионалци во полето на дигиталнот маркетинг кои ќе им го овозможат најтемелно, како и реалистично образование на учесниците. Голем фокус во програмата се става на практичната примена на изучените вештини, што е водечкиот концепт зад целиот дизајн, како и селекцијата на тимот инструктори.

-          Елена Младеновска – Јеленковиќ

-          Илијана Петровска

-          Иван Димитров

-          Софија Семенпеева

-          Симона Николоска

-          Емилија Ќипроска

-          Ирена Златанска

-          Ана Арсеновска - Зафирова


 

60 Lessons

Regular Price: 58988 MKD + VAT per person

Early Bird offer – 30% off: 41,300.00 + VAT per person

For more than 2 persons from the same company, please contact us at info@m6.edu.mk

ПРЕПОРАЧАНО