Финансии / Банкарство

Гацов: По изборите, брз ребаланс на буџетот за 2024 година – „Нозете според чергата“, но и добро буџетско финансиско известување

Павле Гацов | Авторот е даночен советник

Економија и бизнис | печатено издание | јануари 2024г.

Македонскиот модел на спроведувањето на буџетот на државава има регионален „шмек“ и карактеристики на земја во транзиција со слаба економија, со традиционална буџетска равенка: „премалку прибираме во однос на тоа колку трошиме“... и решение на равенката „(...) затоа се задолжуваме“.


Целата анализа можете да ја прочитате на следниот ЛИНК 

ПРЕПОРАЧАНО