Lifestyle

Хрватските поштари добиваат бонус од 1.200 евра под еден услов!

29.02.2024г.

Поштарите, доставувачите на весници и возачите на Хрватска пошта кои ќе останат до крајот на годината на работа ќе добијат награда од 1.200 евра.  Овој бонус се воведува за работни места каде е утврдена најголема флуктуација и потреба од вработување, а ќе важи и за сите идни работници на овие работни места кои ќе се вработат најдоцна до крајот на јуни годинава.

„Како и многу други работодавачи на пазарот на трудот, и ние веќе подолго време се соочуваме со предизвикот за  наоѓање соодветна работна сила.  Свесни сме дека зголемувањето на приходите е единствениот вистински одговор на зголемениот промет на работниците и затоа во последните две години покренавме бројни иницијативи за нивно задржување“, соопштија од Хрватска пошта.

На сите вработени во Хрватска пошта во последните шест месеци трипати им беше зголемена платата,  што е вкупно зголемување од 25 отсто.

Поштарите и жените поштари добиваат три еднократни специјални награди во текот на годината: плата за Велигден, Божиќ и празници. Поштенските  работници на оперативните работни места добиваат награда за променлив учинок покрај нивната редовна плата. .

Меѓу другите поволности, во Хрватска пошта ги споменува систематските и специјалистички здравствени прегледи, издавање на картичкa,  зголемување на партиципацијата за превоз и храна, како и посебна награда за успех што зависи од исполнувањето на годишните, пренесува Пословни.хр.


Извор freepic

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано