Општество

Поповски: Филозофот на Путин

Љупчо Поповски

Авторот е новинар

Опскурниот политички мислител Иван Илјин, кој на почетокот од 20 век го помина патот од анархист до посветен фашист, стана еден од идеолозите на владеењето на Путин со Русија. Во центарот на неговото учење е Империјалната Русија и нејзина одбрана од влијанијата на западната демократија конципирана како авторитарна држава. 


(целиот текст можете да го прочитате на следниот линк)

 

ПРЕПОРАЧАНО