Lifestyle

ПАРИЗ: НЕДЕЛА НА ВИСОКА МОДА, ПРОЛЕТ/ЛЕТО 2024

Лидија Георгиева | Авторот е дизајнер, редовен професор

Економија и бизнис | печатено издание | 15 февруари 2024г.

Секојa година во јануари Париз се трансформира и го потврдува својот статус на Градот на Светлината. Понудата на културни настани варира од најубавите модерни или историски локации, па сè до независните и мали театри, галерии и разни креативни продукции. Покрај редовните туристи, само Неделата на висока мода редовно привлекува околу 20 000 посетители годишно. Ако на тоа се додаде импактот на споделувања и прегледи од интернет, бројката е навистина импресивна. Благодарејќи на оваа традиција, луксузната индустрија е извор на значајни приходи и вработувања за Франција.


Целиот текст можете да го прочитате во печатеното издание на бизнис магазинот Економија и бизнис

Можете да го најдете во трафика или во сите поголеми маркети (Веро, Рамстор, Тинекс...)

ПРЕПОРАЧАНО

Најчитано