Економија

Фуна: Индустрија на приватен капитал – што е, како функционира и зошто е значајна и за Македонија?

Димитар Фуна

Авторот е економист

Цигари, колачиња и 24 милијарди долари, што може да тргне на лошо? 


Во доцните осумдесетти години на минатиот век, на познатиот Вол стрит се испишуваше историја. На 20 октомври 1988 година, Џонсон, извршниот директор на РЈР Набиско (RJR Nabisco) поднесе официјална понуда да ги откупи сите акции на компанијата по цена од $75 по акција. 

Целиот текст на следниот линк

ПРЕПОРАЧАНО