Економија

Николоски: Какви се ефектите на минималната плата врз вработеноста во РС Македонија?

Димитар Николоски

Авторот е професор на Економски факултет-Прилеп

Покачувањето на минималната плата е секогаш поврзано со предупредувања од страна на работодавците дека таквиот потег би предизвикал згаснување на работни места.

Какви се ефектите на минималната плата врз вработеноста во РС Македонија прочитајте на следниот линк.

ПРЕПОРАЧАНО