Економија

Кадиевска Војновиќ: Платите, продуктивноста и инфлацијата во Македонија

Маја Кадиевска Војновиќ

Авторот е поранешен вицегувернер на НБРСМ

Додека инфлацијата расте во светот и во домашната економија, додека цените на електричната енергија, парното греење, храната имаат висок раст, додека се водат дискусиите за зголемување на минималната плата, главното прашање за кое е потребен одговор е дали повеќегодишниот раст на платите во Македонија беше и дали е одржлив.


 Прочитајте го целиот текст на следниот линк.

ПРЕПОРАЧАНО