Економија

Кадиевска Војновиќ: Четири стратегии како приоритет

Маја Кадиевска Војновиќ

Авторот е поранешен вицегувернер на НБРСМ

Војната во Украина и санкциите кои ги презеде западниот свет спрема Русија ќе имаат подолгорочни негативни ефекти врз македонската економија. Тие ќе се одразат врз нашиот стандард, врз нашата надворешна трговија, домашното земјоделско и индустриско производство, врз инфлацијата, билансот на плаќања, државниот буџет и јавниот долг.


Целата анализа прочитајте ја на следниот линк.

 

ПРЕПОРАЧАНО